Cezario salotos – ar jas išrado Julijus Cezaris?

Cezario salotos

Nėra ko abejoti, kad kiekvienas iš jūsų puikiai žinote, kas yra cezario salotos, ir labai tikėtina, kad ne vieną kartą esate jas skanavę įvairiose kavinėse ir restoranuose. Tačiau nepaisant to, galima net neabejoti, kad kaskart jūsų ragaujamos cezario salotos pasižymėdavo skirtingu skoniu. Ir tai tikrai nėra atsitiktinumas. Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad cezario salotų receptas yra labai paprastas ir elementarus, sudarytas iš vos kelių ingredientų, vis dėlto šių visame pasaulyje gerai žinomų salotų paruošimas reikalauja labai didelio kruopštumo ir nemenkų įgūdžių. Be to, ruošiant cezario salotas reikėtų vadovautis tiksliu ir aiškiu receptu, kuris daugelio žmonių yra išbandytas praktikoje. Jį galite nesunkiai rasti naudodamiesi internetiniais receptų tinklalapiais, kuriuose be kita ko galima atrasti ir dar daugiau labai gardžių patiekalų receptų. Kaip bebūtų, kadangi cezario salotos yra tokios ypatingos ir dievinamos daugelio vartotojų, pateiksime keletą įdomių faktų.

Turbūt manote, kad cezario salotų pavadinimas kilo nuo Julijaus Cezario? Jei taip, jūs labai klydote. Šis pavadinimas kilo nuo virtuvės šefo vardu Caesar Cardini, kuris šias salotas 1924 m. sukūrė Tichuanoje įsikūrusiame restorane „Caesar‘s Bar and Grill“. Tai buvo liepos 4 d. Vakarėliui įsismarkavus išseko virtuvėje buvusios maisto produktų atsargos, todėl virtuvės šefui Cardini teko improvizuoti, t.y. sukurti patiekalą iš to, kas buvo likę. Žinoma, patiekalas buvo labai sėkmingas, todėl klientai šį receptą „parsivežė“ kartu su savimi į Los Andželą, kur cezario salotos pamažu sulaukė savo didžiulio populiarumo. Apytiksliai 1940 m. šis patiekalas buvo beveik visuose Niujorko restoranų meniu.

Kaip jau buvo minėta, kai kurie žmonės mano, kad cezario salotų paruošimas yra daugiau nei paprastas, tačiau reikėtų suprasti, kad pagrindinis akcentas slypi cezario salotų padaže. Be tinkamai paruošto padažo negalima tikėtis pasiekti tobulą cezario salotų skonį. Todėl jei jūs patys ruošite cezario salotas ir norite nustebinti ne tik savo artimuosius ar svečius, bet ir save, jokiu būdu nepamirškite daugiausiai pastangų skirti salotų padažui.